MAN RIJDT AL ENIGE TIJD MET CARAVAN ALS BOM

HUIZEN (N-H) – De politie van huizen heeft een man aangehouden die zijn caravan gebruikte als tankwagen. Bij de aanhouding heeft de politie 360 liter benzine en 2800 rollen toiletpapier in beslag genomen.

De politie kwam de man op het spoor omdat de autowegen meer leeg zijn dan anders. Bij de grensovergangen staan camera’s die al het verkeer dat ons land binnenkomt op beeld vastlegt. Nu het verkeer door de corona crisis met zo’n 70% is afgenomen, viel het een controleur op dat hij dezelfde caravan meerdere malen per week de grens zag oversteken. Saillant detail was dat de aanhanger wel erg diep op de weg lag.

Navraag bij de politie gaf meer duidelijkheid hoe dit heeft kunnen plaatsvinden. “Onze oplettende Giel in het controlecentrum zag hem al voor de derde keer de grens overkomen deze week” meldt woordvoerder Bikkels. “Met de nummerplaat in de hand is de bestuurder zo gevonden” gaat hij vervolgens verder. Bij de arrestatie was de man thuis bezig met het overpompen van de goedkopere benzine. “We hadden het huisnummer niet eens nodig” zei agent van der Velde. “We roken de benzinelucht al op 100 meter afstand.”

De gearresteerde man kwam op het idee dankzij zijn vrienden die in Luxemburg wonen. “Ik ga met regelmaat op visite en dan gooi ik de wagen gelijk even vol. het is namelijk een stuk goedkoper. En toen dacht ik. Waarom niet een beetje meer in wat jerrycans”. Gemiddeld nam de man voor € 100 extra mee terug maar al snel waren ook de buren in straat geïnteresseerd. Om het nog een beetje rendabel te houden, bouwde de man 4 tanks van elk 90 liter in zijn caravan. Door bij 4 verschillende pompen te tanken, bleef het onopgemerkt bij de pomphouders.

Op de vraag of hij ooit had stilgestaan wat voor gevaar het kon opleveren, haalde de man de schouders op. “Lekker belangrijk. Er is toch niks misgegaan. En met die wc-rollen erom heen kan het niet zoveel kwaad” antwoorde hij onverschillig. Bij het zien van een overvloed van wc-papier in Luxemburg nu er in Nederland sterk wordt gehamsterd, zag de man een extra buitenkansje. Hoe de man aan zoveel rollen in één keer is gekomen, daarover tast de politie nog in het duister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.