MILJOENEN STEUN VOOR V.I.P.’s

DEN HAAG – De verstoorde sociale hiërarchie welke veroorzaakt wordt door de corona lock-down, heeft een “nieuwe crisis die we niet langer kunnen negeren” zegt een woordvoerder van de regering. Het departement van noodhulp heeft daarom maar liefst 34 miljoen uren van onmiddellijke aandacht afgeroepen voor VIP’s en beroemdheden in nood.

“Deze mensen, die worden gezien als de meest gevoelige groep in onze samenleving, ze zitten opgesloten in hun kapitale villa’s in Het Gooi reservaat en kunnen niets meer” zegt woordvoerder Jan Klaassens in een persconferentie gisteren. “Naast dat zij twee linkerhanden hebben zijn zij verveeld, verliezen langzaam de hoop, maar hebben met de nieuw afgekondigde maatregelen een heel slecht vooruitzicht. Als we ze niet snel helpen dan zullen sommigen het volgende seizoen niet halen vanwege een te kort aan aandacht.”

“Als we met zijn allen twee uur aandacht schenken per week, dan kunnen we ons park van beroemdheden redden” zegt Klaassens vol overtuiging. “Deze zielige groep mensen hebben sterk behoefte aan onze ogen en oren, en zij hebben die per direct nodig.”

Het idee is om net werkloos geworden burgers, te gaan inzetten om hun aandacht te schenken aan de VIP’s, te beginnen met de zwaarst getroffenen zoals Peter R. de Vries, Linda de Mol, Marco Borsato en Bert van Marwijk. Deze laatste kwam recentelijk in het nieuws met zijn schreeuw om aandacht, door te stellen dat het voetbal nauwelijks op de agenda staat.

Er is een speciaal potje van 10 miljoen uren vrijgespeeld voor schrijnende gevallen als Barbie die onlangs een ongeluk heeft gehad in haar onverzekerde auto en voor Roy Donders die in opspraak is gekomen met zijn laatste ‘fashion item’ het RD-mondkapje.

Over Martien Meiland is Klaassens heel stellig: “Zijn behoefte is op dit moment zo groot dat we daaraan niet meer kunnen voldoen. Het is spijtig en heel vervelend, maar ik ben bang dat dit het einde van de Meilandjes zal betekenen.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.