Jong

Op elegante wijze pakte ze het ronde spiegeltje uit haar handtas. Even controleren of alle make-up nog goed zat. Grote amandelvormige ogen, getint in een diep donkere kleur, inspecteerde elk detail van het gezicht. De kleine ronde reflector bood haar een stralend resultaat wat leidde tot een brede glimlach op haar mooie gezicht.
Slechts een kleine correctie op de linkerwang diende te worden uitgevoerd.
Een minidruppel uit de Shisheido flacon werd met volle overtuiging over de dof geworden plek gemasseerd om de reparatie te voltooien. De huid zag er perfect uit, nu het haar nog.

Met enigszins gespreide vingers baande haar rechterhand zich een weg door haar geblondeerde lokken, langzaam schuddend waardoor de schijn werd gewekt dat het haar meer volume zou krijgen.
Na twee herhalingen volgde dezelfde handeling met de linkerhand. Met een lichte knik wierp ze de haardos in haar nek en schudde even beide kanten op zodat het geheel de aanblik van een natuurlijke val gaf.

red-lipsBij haar volgende actie toverde ze een stiftje uit haar kleine tas. Met één vloeiende beweging  voorzag ze haar prachtige volle lippen van een fel rode kleur en dat gaf een zeer erotische uitstraling. Het beeld was volmaakt. Dior en zijn vrienden konden tevreden zijn. De prachtig uitziende jonge vrouw streek haar korte oranje rokje nog even op zijn plaats en keek uit het raam naar het landschap dat aan haar voorbij trok.

Evenals al die andere honderdduizenden was zij onderweg naar de hoofdstad om feest te vieren. Een wit zomertopje verhulde een ranke taille met een zeer afgetrainde buikje. Daarboven bevonden zich een paar zeer volwassen rondingen die goed geëtaleerd werden door de strakke stof. Een paar witte sneakers afgezet met zilveren biezen gaven het geheel een feestelijke indruk. Ze was er klaar voor. Een natuurgetrouwe kopie van het ideaalbeeld door de bladen voorgeschreven. Zij had het allemaal.

Drie stations verder kwam hij de coupé binnen. Zijn korte pikzwarte krullen, guitige ogen en een verzorgd getrimd schaduwbaardje gaven hem een stoer uiterlijk. Getooid in een shirt van het Nederlands elftal met daaronder een gebleekte  spijkerbroek toonden duidelijk de contouren van een uiterst sportief lichaam. De brede schouders en het taps toelopen van het lichaam maakte hem een zeer aantrekkelijke verschijning.

brown eyeZij was die mening ook toegedaan. Ze schatte hem op ongeveer tweeëntwintig jaar. Snel speurde haar donker bruine schoteltjes naar iets wat zou lijken op een ring. Niets duidde op enige commitment. Nog voor ze er erg in had nam hij plaats tegenover haar en kruisten hun ogen elkaar.

 

‘Wil je ook een Breezer’ was zijn openingszin.

Ze kon amper iets uitbrengen en stamelde ‘Nee, dank je.’

‘Wil je een colaatje dan?’
Zijn hand gleed in een nog niet eerder opgemerkt rugzakje.  Nog voor ze kon antwoorden hield hij haar een Cola Light voor.

‘Ja, lekker’ stamelde ze opnieuw.

‘Waar kom je vandaan’ vroeg hij toen hij haarhet blikje overhandigde.
‘Ga je ook naar het plein? Ik wel, altijd goede feesten daar. Ben je vorig jaar ook geweest? Toen was het super top.’

Ze had moeite om alle vragen bij te houden.
‘Eh, Huizen, ja en nee’ bracht ze nu iets sneller naar buiten.

‘Wat?’

‘Ik geef antwoord op je vragen. Ik kom uit Huizen, ik ga ja naar het plein en nee ik ben vorig niet geweest. Ik ga dit jaar voor het eerst.’

‘Oh, wat heb je al die andere jaren dan gedaan?’
Ze twijfelde nu wat voor antwoord ze zou geven en kon zo snel niet iets verzinnen. Het was niet meer nodig.

‘Je ziet er mooi en lekker uit.’

De zin ging gepaard met een enorme knipoog en een glimlach die onheil voorspelde.

‘Dank je, jij ook.’

In een opwelling ging ze direct verder. ‘Hoe oud ben je?’

‘Bijna vierentwintig, en jij, jij moet toch ook al in die richting zijn dacht ik zo.´

Wederom knipoogde hij.

‘Nee ik ben iets jonger zei ze schuchter.

‘Ze is veertien’ klonk het vanachter haar. Een puistige lijzige jongen was opgestaan. Verbaasd stond de Breezer jongen op.  Bij het weglopen  mompelde hij zoiets als: ‘Prettige dag stom kind!’

Haar droom viel in duigen maar ze realiseerde zich wel dat ze hier nog niet aan toe was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.